注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

45度爬着墙

人不YD枉少年

 
 
 

日志

 
 

中秋啊,果然都喺同屋企人过比较开心~  

2009-10-04 03:51:24|  分类: [活着]今天心情好 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

现在时间2009年10月4日凌晨3点半,3个半钟头之前喺今年嘅中秋节。啱啱喺天棚同屋企人锄完Dee落嚟。

一直都对住果部我视之为我生命嘅电脑,突然发现,原来我好耐好耐冇试过咁样一家人一齐玩得咁开心。

 

成栋楼都喺自己人,大家都上晒天棚晒月光。

父上喺度同嫲嫲姑姐佢哋玩拖拉机,母上同我+阿妹+2婶锄Dee

原来我母亲大人锄Dee唔喺一般的劲...今日喺我出世21年嚟第一次同佢打牌。果然真人不露相...

打起上嚟真喺连亲生母女都冇情讲啊...

 

喺好耐好耐之前,耐到我都唔知道BL为何物(有关系咩= =),果时嘅中秋我都仲会自己整灯笼,同班细佬妹上天台将D灯笼挂晒喺棵碌柚树上面,然后挪D树叶点嚟玩。跟住又喺D花花草草周围点蜡烛博比人闹。之后大家都会开开心心咁喺天棚聚赌、纵火、用眼神猥亵嫦娥。

究竟呢D喺几多年之前嘅事呢??
唔知点解我唔够胆去林。

因为我觉得等我林翻起,我居然有“连中秋都唔想同屋企人一齐过”呢个想法咁耐,喺一件好可怕嘅事。

 

我好庆幸可以喺我后悔之前搵翻以前果种同一家人齐齐整整过中秋嘅feel。

 

 

ps.月饼啊,果然都喺广州酒家嘅比较好食~

  评论这张
 
阅读(38)| 评论(9)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017